3D-Printen

Sinds januari 2015 beschikt KWR-modelbouw over een professionele 3D-printer. Met deze 3D-printer kunnen we vrijwel elk gewenst onderdeel printen. En voor een heel scherpe prijs!

Wat is een 3D-printer? 
Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale ‘bouwtekeningen’ (3D-computerbestanden) min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Hierdoor kunnen we vele complexe vormen produceren. We kunnen met onze printer tal van kleuren printen. Waaronder: Zwart, wit, blauw, groen, geel, rood, bruin, roze, oranje, enzovoort. We printen veelal met de plastics PLA en ABS. Deze materialen zijn goed te verlijmen. De printer beschikt over een verwarmd bed van 250x250x300mm (LxBxH).

3D-Ontwerp
Voordat we kunnen printen maken we eerst een 3D-model in een speciaal programma. Het 3D-model word zodanig ontworpen dat we zo snel en eenvoudig mogelijk kunnen printen. Waardoor we de printkosten laag kunnen houden. Het is ook mogelijk 3D Cad-files aan te leveren in het bestandsformaat STL. Zodat wij hier geen werk meer aan hebben. Dit verlaagt uiteraard de ontwerpkosten.

Heeft u interesse in de mogelijkheden van onze 3D-printer? Of misschien heeft u wel een specifiek onderdeel nodig die niet of nauwelijks te verkrijgen is in de handel? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact op. In overleg is alles mogelijk!

(Contactpersoon Wim van de Ree)

Voorbeelden:
- Banden en velgen
- Diverse onderdelen